Hemgrupper

HEMGRUPPER

I Stöpens Pingstförsamling vill vi på olika sätt skapa förutsättningar för människor att få en nära relation till Gud och andra människor. Ett av våra viktigaste verktyg för att nå det målet är att vår medlemmar, men även andra som önskar en sådan gemenskap, erbjuds en hemgrupp.

Vad är och vad gör en hemgrupp? Jo, det är en mindre grupp av människor som träffas regelbundet av främst följande anledningar:

1. För gemenskap med andra troende

2. För möjligheten att växa i sin efterföljelse av Jesus

Kristus.

3. För att skapa ett forum där den som ännu inte tror men

är nyfiken på kristen tro kan känna sig välkommen, sedd

och hörd.

Ett ytterligare mål med våra hemgruppssamlingar är att vi både individuellt och tillsammans upptäcker och tränas i att dela med oss av de gåvor som Guds Ande har planterat i våra liv.

Varje hemgrupp formas på ett unikt sätt av medlemmarna och deras personligheter. Det är därför svårt att tala om exakt hur en hemgruppssamling går till, men ändå kan du förvänta dig att följande delmoment finns med:

  • Gemenskap som ger alla en möjlighet, t.ex. under ettenkelt fika, att landa under dagen. Samlingarna börjar ofta med lite vardagliga samtal om vad som hänt sedan sist.

 

  • Tillbedjan genom bön och sång.

 

  • Samtal utifrån Bibeln i någon form.

 

  • Tjänst där man betjänar varandra genom sina andliga nådegåvor, i förbön och i vägledning, efter var och ens behov.

 

Har du intresse av att finnas med i en hemgrupp?

Hör i så fall av dig till Marie Larsson.

.

Instagram

SoundCloud

Så älskade Gud världen att Han gav den Sin ende son, för att de som tror på Honom inte skall gå under utan ha evigt liv.

Joh. 3:16

 

Du vet väl att Du alltid är välkommen till våra Gudstjänster på söndagar kl. 10:30, och såklart även till våra andra samlingar och aktiviteter i kyrkan!

Copyright © Stopenpingst

Frågor? Maila: webmaster@stopenpingst.se